Bartosz Ignaszewski i jego burger / Adrian Karpeta
Bartosz Ignaszewski i jego burger / Adrian Karpeta

 

Taksówkarz lubi gotować, ale nie spodziewał się, że wygra kanapkowy konkurs McDonalds`a i dostanie 10 tysięcy zł!



Bartosz Ignaszewski, taksówkarz z Rybnika, przygotował kanapkę, burgera Szpinak Deluxe i wygrał konkurs McDonalds`a! Teraz jego kanapkę można zamówić w restauracji sieci, a Bartosz otrzymał nagrodę w wysokości 10 tysięcy złotych! – Pieniądze przeznaczymy na wakacje, może na podróż poślubną, bo za pół roku wesele – mówi szczęśliwy rybniczanin.
Jak dowiedział się o konkursie? – Siedzieliśmy z narzeczoną Justyną i oglądaliśmy telewizję. Akurat leciała reklama tego konkursu. Wszedłem na stronę internetową. W ciągu kilku minut zaprojektowałem kanapkę – opowiada rybniczanin. Jak wyjaśnia, Szpinak Deluxe to duży kawałek kurczaka z dodatkiem sera ementaler, plastra pomidora, szpinaku, pikli, czerwonej i prażonej cebuli w bułce z makiem i sezamem. Całości kompozycji towarzyszą sosy bazyliowy oraz cesarski.
Bartosz Ignaszewski lubi gotować. – Nie mam jakiegoś swojego popisowego dania. Staram się przyrządzić coś dobrego z tego, co akurat jest w lodówce. Ale nie jesteśmy typowymi mięsożercami. I bardzo lubimy szpinak, stąd wykorzystałem go w kanapce – mówi Bartosz. O zwycięstwie dowiedział się telefonicznie. – Informacja wpadła mi do spamu, dwa dni później otrzymałem telefon z wiadomością, że wygrałem! – opowiada.
Była to pierwsza w Polsce edycja konkursu Mój Burger. Każdy uczestnik miał do dyspozycji koszyk produktów, z których można było zrobić kanapkę. Przygotowano w sumie 127 tysięcy propozycji! W pierwszym etapie kanapki zbierały lajki. Dziesięć kanapek do drugiego etapu wybierało jury. W efekcie konkursu w menu sieci pojawiły się cztery zaskakujące kompozycje – kanapki stworzone przez zwycięzców pierwszej w Polsce edycji konkursu Mój Burger, a także zupełna nowość, chipsy ziemniaczane z sosem śmietanowym!
Te nowe kanapki to (prócz tej rybniczanina): Amore Italia Łukasza Kondysa z miejscowości Sowin (kurczak, pomidor i rukola połączone z sosem kanapkowym i bazyliowym oraz bułką pszenną z kukurydzianą posypką), Grandburger Małgorzaty Politańskiej z Tomaszowa Mazowieckiego (kompozycja soczystego mięsa wołowego, sera cheddar, mixu sałatkowego i... chipsów z dodatkiem pikli i dwóch sosów – kanapkowego i cebulowo-pomidorowego) oraz Fiestaburger Adriana Bekiera z Warszawy (mięso wołowe, nachosy, sałata oraz ser cheddar w bułce z ziołami z dodatkiem czerwonej cebuli, papryczek Jalapeno oraz ostrego sosu meksykańskiego).
Bartosz Ignaszewski i jego rodzina kosztowali już kanapki w McDonald`s. – Wszystkim smakowała, chyba wyszła – mówi rybniczanin. Jego burger będzie w ofercie sieci pewnie do wiosny. 

Komentarze

Dodaj komentarz